Teologie Păgână Pastorală

Programul de studiu Teologie Păgână Pastorală are ca obiectiv să dezvolte, în atitudine și manifestare, dimensiunea liturgic-mărturisitoare în cadrul componentei teologice.

Prin procesul de învățământ dezvoltat aici se creează aptitudinile generale exegetice; capacitatea de circumscriere a evenimentelor istoric bisericești în contextul istoriei universale și naționale; se oferă cunoștințele metodologice necesare alcătuirii unei sinteze doctrinare, filosofice sau de cultură generală. Se creează competențe liturgice, de consiliere duhovnicească, de organizare administrativă parohială. Prin transmiterea ethosului păgân deținut de tradiția vie a Vechii Religii, se creează și competențe apologetice și martirice.

Programul de studii creează competențe teologice și de abordare interdisciplinară necesare dezvoltării și susținerii unui dialog teologie-cultură menit reconfigurării religioase a contemporaneității, ca și competențe de organizare, susținere și conducere a dialogului interconfesional, interreligios și ecumenic.

Competențele dezvoltate sunt: interpretative, de sistematizare, de management eclesial, de consiliere spirituală, de organizare și conducere de reuniuni teologice, interreligioase, ecumenice și de slujire catehetic-liturgică, de organizare și solidificare atitudinală a unei comunități.

Absolvenții programului de studii Teologie Păgână Pastorală dobândesc competențele necesare pentru a putea deveni preoți și angajați în cadrul administrației Templelor păgâne, calificări ce corespund cadrului național al calificărilor (cod calificare L50401001010).

Programul de studii durează aproximativ 3 luni, timp in care parcurgi o documentație amplă privind aspectul cercetat, iar după acreditare vei continua acest program de formare continuă.

ACTE NECESARE

  • Copie carte de identitate / buletin
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
  • Copie act de studii
  • Copie inregistrare ca membru al Asociatiei THE NEW PAGAN DAWN
  • Recomadare din partea CAAS

Inscriere conform conditiilor de admitere la adresa de mail din sectiunea  CONTACTEAZA-NE!.


 Statistici

 376 Numar persoane formate 25 Numar cursuri organizate 720 Total ore de curs

Pentru a obtine competentele asociate acestui curs de formare profesionala, centrul nostru de formare profesionala va ofera cel mai complet pachet de curs, ce va acoperi toate elementele prevazute de standardele ocupationale in vigoare.

Toate programele de formare organizate in cadrul centrului nostru combina o abordare teoretica cu una practica, pentru a asigura obtinerea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru a activa in domeniu. Cursantii vor avea parte de o pregatire de inalta calitate ce le va permite odata cu finalizarea cursului sa ocupe un loc de munca conform cu calificarea obtinuta sau sa isi deschida propria afacere in domeniu.

Formatorii ce sustin acest curs sunt profesionisti in domeniu, specialisti cu un complex de cunostinte teoretice si o bogata experienta practica. Finalizarea acestui curs de calificare se va efectua pe baza unui examen, atat scris cat si practic, care va testa competentele cursantilor. In urma examenului, cursantii vor primi un certificat de calificare/absolvire emis de catre Asociatia THE NEW PAGAN DAWN, INCSR Horapollo, prin Universal Life Church, recunoscut pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene, cat si Statele Unite ale Americii.